Австрия подкрепя разширяването на Шенгенското пространство с включването на Хърватия, но

...
Австрия подкрепя разширяването на Шенгенското пространство с включването на Хърватия, но
Коментари Харесай

Австрия подкрепя Хърватия за Шенген, но отхвърля България и Румъния

Австрия поддържа разширението на Шенгенското пространство с включването на Хърватия, само че отхвърля приемането на България и Румъния. Това заяви федералният канцлер Карл Нехамер след среща с хърватския държавен началник Андрей Пленкович в Загреб. Президентът на Румъния Клаус Йоханис счита, че „ няма неконтролируем приток на мигранти “. Това се споделя в просторен репортаж на австрийската телевизия О Ер Еф (ORF).
Само няколко незаконни мигранти ще дойдат през Хърватия, но 40% от тях ще дойдат по маршрута Турция, България, Румъния и по-късно Унгария, сподели Нехамер на конференция. „ Имаме голям напън от незаконна миграция и това е по този начин, макар че сме вътрешна страна на Европейски Съюз, а не страна с външни граници “, сподели канцлерът на конференцията.
От 2015 година насам Австрия към този момент е приела доста хора и им е предоставила протекция. В момента на десетки хиляди хора от Украйна се предлага сигурност и отбрана, което е „ въпрос на съгласие “, добави той.
„ Сега обсъждаме разширението на Шенген, до момента в който в това време виждаме, изключително в Австрия, че външните граници са незадоволителни или не са предпазени, а въпреки това, отбраната на вътрешните граници би трябвало да бъде понижена. От наша позиция, от позиция на Австрия, това е недопустимо “, сподели канцлерът. „ Разширяването на Шенген няма да може да се реализира по този метод “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР